I feel extraordinarily happy

Här är något extraordinärt: wefeelfine.org

Beskrivningar är inte min starkaste sida, så för att göra verket rättvisa väljer jag att citera Bon Magazine:

I augusti 2005 lanserade brooklynkonstnären Jonathan Harris tillsammans med sin kollega Sep Kamvar projektet We feel fine, en sajt som skannar tusentals bloggar efter meningar som innehåller orden "I feel" och "I am feeling". We feel fine finkammar internet på känslor, och skapar ett grafiskt universum där varje stjärna representerar någons känsla.
- We feel fine målar var femte minut upp en ny bild som beskriver bloggsamhällets emotionella tillstånd. Vilka känslor som uttrycks och hur starkt, säger Jonathan Harris.
Det räcker med surfa en kort stund på wefeelfine.org för att inse vilket genialt verk det är. När man klickar på en stjärna får man inte bara upp hela meningen om känslan utan även information om författarens ålder, kön, geografiska plats och däret på den platsen i den stund då känslan uttrycktes. Man kan med några klick skapa egna känslouniversum och till exempel se all nostalgi som flödar när det snöar i New York. Varje dag läggs tjugotuen nya känslor in på We feel fine.
- Den allmänna åsikten om internet är att det är en kall, hatfylld och omänsklig plats. Vi trodde det var fel, att internet egentligen sjuder av humanitet och känslor. Med We feel fine ville vi gräva upp alla gömda känslor och få människor att se internet för vad det verkligen är: något väldigt mänskligt.

image149

Det tar cirka 20 sekunder att ladda Wefeelfine. Do it.

Kommentarer:
Postat av: Henrik Bartholomeus Frisk

Ganska coolt. Lägis?

Postat av: Anonym

Jazå? Bögklubb igen eller? ;)

2008-03-15 @ 08:07:47
URL: http://bartholomeus.blogg.se
Postat av: Anonym

Jag kom på ett bra nytt ord. Slaktmask :)

Hur som helst hälsar Erik Jontikka (?) till dig och Jackie. Svetsade med honom. Hejhej.

2008-03-17 @ 20:13:11

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits