Hjältar

Erik är min hjälte. Min. Två halvor av en...

anyways...

Citat från We Will Rock You-musikalen:

- Min intelligens är abstrakt.

- Oroa er inte för Uffe (Ulf Lundell), han kommer alltid tillbaka.

Scaramouche - Jag har kortare ben än du!
Galileo - Din mun kompenserar det för dig!
Scaramouche - Det verkade du inte ha något emot inatt!
Galileo - Det där var under bältet!

För tillfället står det en aning still i mitt huvud så jag kommer inte på fler. Men i sitt sammanhang är ovanstående repliker mycket underhållande.
_______________________________________

Jag gick vilse i bloggdjungeln och hamnade hos någon som delar kärleken till Barbapapa. Han är också min hjälte. Jag lärde mig många nya saker av detta bloggbesök. Inte visste jag att: "Barbapapa är en lekfull omskrivning av barbe à papa som är franska för spunnet socker."

Barbafamiljens officiella hemsida:
http://www.barbapapa.fr/



här är det bästa avsnittet som jag minns:
http://www.youtube.com/watch?v=Hcp908qUNto&mode=related&search=

Rome update

I torsdags morse (snarare natt - väckarklockan ringde 03.30) bar det av till Rom med hela familjen. Det var en julklapp från mamma och pappa. Där hände en hel massa roliga saker som redovisas bäst i punktform:

* FÖRFÖLJD AV SKÅNE Mittemot hotellet låg en secondhand-butik med massa kläder och andra vintageprylar. Jag hittade en väska som jag kommer känna mig mycket viktig i, som dock bör lämnas in för lite uppfräschning innan den används. Hursomhelst gick jag längst in i butiken och hittade följande bok uppställd på en stege: "Skåne - Inte en provins. Ett kungarike." Det visade sig att ägaren till butiken (en glatt lufsande italienare med grått skägg och cigarett i mungipan) en gång hade varit tillsammans med en svenska och då besökt Malmö och där även införskaffat en svensk bok om Skåne. Som tur var för honom bestod den till hälften av foton.

* KOLOSSALA MONUMENT Vi besökte en hel rad monument och byggnader i Rom som får Stockholm att blekna. Ställer vi 10 stycken av mitt hus (som är 13m högt) ovanpå varandra, då kommer vi nästan upp till taket i kupolen i Petruskyrkan. Eller så tar vi bort telefonmasten på det 155 meter höga Kaknästornet och ställer in det. ENORMT.


* TRAGIKOMISK SPONTANITET Min bror heter Henrik. Men hans blogg heter Bartholomeus, och anledningen till det kan du läsa
här. Under en guidad tur i Vatikanstatens museér frågade han helt spontant vad en av gudarna på Michelangelos altarmålning i Sixtinska kapellet hette och fick komiskt nog svaret: "Bartholomeus". Vad är oddsen liksom? En extra rolig/tragisk sak var att guden i fråga hade blivit flådd och höll sitt eget skinn i handen.

* KVÄLLSHUMOR Jag har väldigt dålig humor när jag är trött. Eller snarare skrattar jag åt allt mellan himmel och jord, sådan som inte ens är tänkt som skämt. Eller snarare frustar jag åt allt. Jag är liksom för trött för att öppna munnen ordentligt så skrattet fastnar i halsen och hostas nästan fram. Sen märker min bror det och börjar skratta lika mycket han. Och då har cirkeln börjat..

* OSYNLIG HJÄLP Min storasyster är en mycket klok flicka. På många sätt. Framförallt har hon väldigt mycket saker på hjärtat, hon verkar liksom förstå allt och alltid ha nya infallsvinklar på en diskussion. Så jag tänkte redogöra lite för diskussionen som utspelade sig under en av middagarna: Den svenska bilden av läkare är ganska annorlunda många andra. I de flesta andra länder ser man upp till läkarna enormt mycket. Jo visst förstår och tycker vi också att de gör ett himla bra jobb. Men tänk på det här: Den bästa vårdaren är den osynliga. Det är genant att få vård. Det är genant att inte kunna klara sig själv. Att man går till någon annan människa för att få hjälp är inget man är stolt över eller pratar om, "Hurru, jag var just hos min psykolog och hon är helt fantastiskt, du borde också träffa henne", "Alltså min hudläkare som har hjälpt mig med mina acneproblem fattar verkligen hur det är att vara tonåring och ha finnar i hela fejjan så han har skrivit ut massa preparat.". Nej det är verkligen pinsamt att inte kunna klara sig själv, att behöva få hjälp för att klara vardagen. Det är bäst att det syns utåt så lite som möjligt. Helst ska det inte synas alls. Trots att de som hjälper till gör ett så otroligt bra jobb.

* FELFORMULERINGAR Min mamma var lite trött sista middagen och hade då lite svårt att formulera sig. Plötsligt utbrast hon: "Vad hette vi?". Efter en stunds förvirring från alla håll tyckte hon att vem som helst borde förstått att hon menade "Vad sa ni?".

* ILLA TILL MODS Vi upplevde förstås inte bara en massa roliga saker. När vi letade restaurang insåg vi plötsligt att vi gick förbi en kvinna som var prostituerad. Hon gick fram till en man och sa något på italienska som vi förstås inte förstod, men det var glasklart vad hon gjorde.. Det är svårt att beskriva känslan som kommer krypande när man ser sådant. Det är inte äckel, medlidande eller ilska. Jag tror att den bästa beskrivningen är att man blir illa till mods. Och ångesten tränger sig på.

* UNDERHÅLLNING I OTAKT Under en middag kom en äldre man in på restaurangen iklädd lång blå rock, stora tjocka glasögon och med ett sånghäfte i handen. Han började sjunga ganska otydligt men vi lyckades urskilja Volare. Han vevade konstant med ena armen fram och tillbaka som för att hålla takten, och det var svårt att hålla sig för skratt (åtminstone för mig och Henrik). Vi skrattade inte för att vara elaka mot just honom, jag hade skrattat minst lika mycket om det var Henrik, Göran Persson eller du som stod där och vevade med armen i otakt. Alla ignorerade honom, till och med servitriserna, och efter en stund stod han bredvid vårt bord. Vi la fram några mynt åt honom och när han sjungit klart började han prata med oss. Det hela slutade med att vi fick hans adress och lovade att skicka ett vykort från Sverige.

* Min bror (Henrik om någon missat det) snarkar även när han är vaken

* Det bästa att säga om man vill att någon ska röra på påkarna: "Ligg inte där och skräpa!". Kan det bli mer tydligt?

Det var en..alldeles, alldeles.... Alldeles underbar resa. hiha. Bilder kommer senare i veckan!


hàlsningar frèn rom...

Ciao allihopa!

Sitter pa ett internetcafe i Rom med familjen..alla vid varsin dator..ska kolla lite saker lite snabbt innanvi gar och ater middag. Vi har atit valdigt gott har..men vem blir forvanad over det, haallaa det ar ju italien!

Anyways sa har det hant en hel del roliga saker har som jag inte hinner skriva nu=P... men den som vantar pa nagot gott vantar aldrig for lange! Sa du far vanta till i morgon kvall da jag ar pa min hemdator igen.

Mamma checkar just in oss pa morgondagens flyg over internet.. eftersom vi bara har handbaggage kan vi da komma lite senare och bara ga rakt igenom allting..=) mycket smidigt..

ojoj nu ar jag sist kvar..laaaterrr


PusssssssA

Yrkesval!

Undrar du vad du kommer bli när du blir stor? Skriv ditt för+efternamn i en kommentar så frågar jag Yrkesvalsgeneratorn! Det är ett slags orakel som har trillat in i min dator..

Enligt Yrkesvalsgeneratorn kommer jag bli Hallo dam/man när jag blir stor. Vad är då detta? jag tolkar det som hallåa, eller typ någon som svarar i telefon. öhm..

Min lillasyster kommer bli: porrstjärna (det hoppas jag verkligen inte!)
Min storebror: taxichaufför
Min storasyster: butler (minst chans att Lollo blir butler..)
Min väninna Amelie: Kungen av Universitetet i Uppsala (??)
Min väninna Elisabeth: revisor
Min själsfrände och numera musikalhjälte Erik: astrolog (no way)
Min väninna Emelie/Mimp: terrorist (hahaha..njaae inte särskilt troligt, jag skulle stoppa henne)
Min väninna Sara B: Pirat
Min väninna Maria U: Säpoagent
Min blodsbror Eddie: Rallyförare
Min rektor Erik Juntikka: Sekreterare mellan 14.00 och 15.00

Annat löst folk och deras framtida yrken:
Kung Karl XVI Gustaf: Rik
Drottning Silvia: Tjyv   (Silvia Bernadotte: Slaktare)
Kronprinsessan Victoria: James Bond
Fredrik Reinfeldt: diplomat
Göran Persson: diktator
Regina Lund: Drag queen
Ebba von Sydow: cykelbud
Sofi Fahrman: marsvin
Michael Jackson: designare av strumpor
Britney Spears: mördare
Mischa Barton: Världsmästare i 3-steg
Rachel Bilson: sångare i Bert Karlssons stall
Julia Roberts: Korvförsäljare
Kate Moss: Hamburgerstekare på Burger King
Cameron Diaz: tandläkare
Lindsay Lohan: Hjärtspecialist

Som sagt, ge mig för och efternamn så får ni er framtid utstakad.

Godnatt!!

Helmut's back

Here goes Helmut again.

omslag

helmut gata

kvinna med pistol


Här är en annan varelse, Raphaël. Allmänt snygg fransk artist.

raphael2

raphael


Nu ska jag upp och smörja in mig. Sen ska jag läsa om dadaismen. Borde somna innan nästa dygn börjar.
torsdag smäller det! Inte särskilt högt, du hör nog inte. Men motorerna startas på ett plan som ska ta mig och min familj till Rom över helgen. Jag hör nog.

Godernatter

pepparrotsvisp

jag börjar känna mig lite lagom deppig. jag hatar att vara deppig, man känner sig så dålig då och allt är fel. fan också.

Har någon ett bra tips på hur jag ska undslippa en filosofiuppsats? jag har skjutit upp den i en månad och nu Måste jag göra klart den innan onsdag. Dessutom Måste jag få mvg på den. Och jag hatar när jag Måste göra saker som är svåra. Det mesta brukar vara så lätt, men av någon outgrundlig anledning lyckas jag inte på filosofin hur jag än gör. (jag verkar nog inte särskilt sympatisk när jag skriver så här, men orka linda in allt, this is it.) 
Istället för att skriva !&%!#%"! arbetet har jag ägnat kvällen åt följande:

* ätit pannkakor
* ätit strössel med glass
* kollat på scary movie 3
* testat en ny kräm
* kollat på säsongsavslutningen på OC säsong tre
* ätit yoghurt
* bloggat
* på fulla allvar febrilt letat undanflykter till varför jag inte ska behöva lämna in något filosofiarbete

Jag har alltså gjort allt annat än att skriva the fucking jävla kuk arbetet. Såg fucking åmål med Issa igår förresten, det var bra länge sen! mycket nöje haha...

Rubriken tillägnas 
Elisabeth som är besatt av denna smörja - som för övrigt luktar lim. Pepparrotsvispen alltså, inte Elisabeth.

godnatt matha facka

ikea utvärderar

Av alla personlighetstest man kan göra, så länkar Lina till IKEA. Men efter nio, inte särskilt intima men ack så självutvärderande, frågor fann jag äntligen mitt alterego. En hallspegel.


Du är hallspegeln RISKA!

Hallspegeln RISKAs främsta karaktärsdrag är att hon/han är empatisk, generös, snäll och skör. En RISKA är ofta en mycket omtyckt person. En sådan som du gärna dricker te och småpratar i timmar tillsammans med.

Vissa skulle kalla henne/honom jag-svag på gränsen till självutplånande. Visst, dessa karaktärsdrag existerar, för en hallspegel beror humör och dagsform mycket på hennes sällskap. Tillsammans med en vän med starkt utstrålande personlighet (t ex fåtöljen BARKARBY) förvandlas RISKA till en sådan person. Men förtrollningen kan brytas eftersom hallspegeln är något av en kameleont.

Ytligt sett är hon/han knappast någon ledargastalt, men det finns som bekant många olika sätt att leda på. Hallspegeln RISKA behärskar de dolda härskarteknikerna och får därför ofta sin vilja igenom utan att folk runt omkring förstod hur det gick till. I trängda situationer blir hon/han vass och agerar reflexmässigt. Kommentarer och kritik studsar tillbaka.

Innerst inne är varje RISKA en drömmare. Håll drömmen vid liv så ska allt gå väl!

Karriär
Hallspegeln RISKA föredrar människorelaterade yrken och jobbar ofta som taxichaufför, massör, arbetsterapeut, personalchef och inom hotell och restaurang. Även om hon/han inte är någon karriärist så kan RISKA gå långt i yrkeslivet. Med sin perceptiva förmåga och känsla för omgivningens signaler blir RISKA lätt en populär och uppskattad kollega.

Relationer
I relationer beror eventuella problem ofta på spegelns kameleontdrag. Partnern känner osäkerhet inför vem han egentligen lever tillsammans med, vilket i sin tur gör spegeln ännu osäkrare. Många speglars förhållanden har gått i kras av den här anledningen.
Många RISKA-typer riskerar att bli utnyttjade av sina vänner. Välvilja och generositet får inte övergå i naivitet och godtrogenhet. En rekommendation är att se upp med sittkudden PÖSIG och golvlampan SKYAR. De är charmiga och spännande men risken är stor att det blir ett alltför ensidigt givande från din sida. Bokhyllan BILLY och RISKA blir ofta goda vänner. I kärlek bör RISKA leta efter diskstället GRUNDTAL eller TV-stället OBSERVATÖR. Det är rejäla personligheter som RISKA kan få ett bra förhållande med.
_____________________________

Jorå det där med yrkesval verkar stämma ganska bra med vad jag tänker. Jag vill jobba med människor, gärna som personalchef. Men jag vill iofs göra väldigt mycket, det finns så mycket som verkar roligt! Kan man inte testa allt?
Relationsgrejen stämmer nog till viss del, kameleontdraget, ja har en tendens att vara lite schitzo. eller mycket. Förresten stavas schitzo inte så, det stavas skitso på svenska. men det ser ju helt fruktansvärt fult ut så jag tänker minsann skriva på mitt sätt.


Jaja, det var kvällens...någonting. Nu ska jag gå och lägga mig med min tjocka bok. Jag har två tjocka böcker på g, Persepolis och Strändernas Svall, men de är totalt olika och förmodligen väldigt bra båda två.

1. Marjane Satrapi har skapat en självbiografisk roman i serieform, en berättelse tecknad i kraftfullt suggestiva svart-vita bilder. Denna första del (av totalt fyra) handlar om hennes liv i Iran från det hon är sex år. Historien börjar det dramatiska året 1979 då shahen störtas och den islamistiska revolutionen segrar. Ett nytt samhälle tar form, men det blir inte alls som de radikala och liberala trott och hoppats. I stället stärker prästerna sin diktatur och tvingar människorna att leva i enlighet med ett benhårt religiöst reglemente som övervakas av en hord av spioner.

2. I Strändernas svall har Odyssevs förvandlats till en ofrivillig mördare när han vid hemkomsten blir tvungen att skipa rättvisa . Han måste undanröja de män som friar till hustrun Penelope, något som slutar i ett blodbad. Homeros heroisering av karaktärerna är utbytt mot en slags psykologisering av dem. Johnson gör karaktärerna mer grubblande och splittrade och inte lika dygdiga och sammansatta som i Homeros framställning. I Strändernas svall tvivlar Odyssevs över nödvändigheten i allt våld som förkommer runt omkring honom. Han brottas med sitt samvete eftersom han känner sig tvingad att nyttja våld för att avvärja grövre former av det.


Godnatt!

sirap

Det här är ett ganska innehållslöst inlägg, inte särskilt spännande. Jag ska nämligen gå om 2 minuter. så det får gå fort.

igår var jag på middag hos Jackie med flickorna som ska till Paris den 8:e februari. Läääängtar. Fixade tacos och kladdkaka, kollade gammal kuhlerfilm och var allmänt uppspelta inför resan.

sirap

timeless time

allmänna ting:

"Man hade no sense för match-making what so ever" / jag sagt om mig själv i mellanstadiet.

Min svensklärare berättade, i något sammanhang som ja inte minns, om en klocka man kunde ställa in hastigheten på. Om man kände att det skulle bli en bra dag kunde man göra så att klockan gick superlångsamt. Men en dålig dag kunde gå snabbt förbi. Är man ensam i världen med en sådan klocka blir det svårt att få alla andra att anpassa sig. Visserligen vore det ännu mer förvirrande om alla hade varsin klocka. Jag orkar inte ens tänka på det vilket kaos det skulle bli.


Om allting stannar upp. Allt i hela världen fryser precis där det är. Musiken fastnar mitt i en ton. Regndropparna stannar mitt i fallet. Du fastnar med ögonen på just den här punkten på skärmen.  Årstiden stannar precis där den är. Ingenting rör sig. Ingenting förändras.

Då står faktiskt tiden stilla.

Om ingenting förändras. Ingenting.

Då står tiden stilla.

We Will Rock You

Ikväll är jag så stolt så tårarna bränner bakom ögonen. Jag kom precis hem från Oscars teatern där skolans musikal har haft premiär. Det var så sinnessjukt bra så jag vet inte var jag ska ta vägen. Jag har svävat på moln ända sedan kl 19.00 då ridån drogs upp. Samtidigt drar jag en lättnadens suck för att den levde upp till och överklassade de enormt höga förväntningar jag haft. YOU ROCK my darlings!!
Eftersom jag inte är så bra med orden för tillfället, utan mest ler och lyser av lycka, ger jag en simpel order: SE DEN.


Jag har lite svårt att slita mig från datorn.

På filosofin idag såg vi på en film, "I huvudet på John Malkovich". Jag har sett den flera gånger förr, men aldrig tänkt på vilka filosofiska frågor den väcker. Jaja..jag orkar inte riktigt fördjupa mig i det nu. Jag ska ta en kakbit och sen bege mig mot sängen. God natt.

I want to break freeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
eller nåt... We Will Rock You. ibland blir man kär på låtsas.

inte vet väl jag vad det här handlar om

everything's a mess. så därför blir det nog uppehåll här ett tag. this makes everything a mess. åt helvete med allting. haha pessimist nummer ett. jag är en tvär och bitter liten man /Buz Lightyear.

Huvudingrediensen i den här bloggen är IRONI. allt skrivs med en hel kaka ironi. det är bra att veta för mycket har misstolkats.

Naked and Dressed

Jag vill verkligen inte plugga, så jag gör allt för att undvika det. Det stör mig att jag är så omotiverad nu för tiden. Och det stör mig ännu mer att jag vet att det bara är jag själv som kan ta tag i det. Det finns inget att skylla på. Det enda jag brinner för för tillfället är att träffa människor, se OC och sova. Nej det finns en hel massa andra saker också, men plugga är inte en av dem.
Naked and Dressed
Helmut Newton är ett geni.

Facit

Jag ber ödmjukast om ursäkt för förseningen av svaret. Vid midnatt var jag lite...upptagen. Now, the moment of truth:

1. Iförd tomtedräkt har jag tillsammans med två andra stackare sjungit inför en publik på över 200 personer, inklusive ett antal nunnor.
På luciatåget i nian sjöng jag, Issa och Martina "Jag såg mamma kyssa tomten" i tomtedräkter inför hela skolan, massor av föräldrar och ett antal nunnor från Birgitta Systrarna i Djursholm (Jo Zagge det finns nunnor i verkligheten). Och
Henke du har bara hört mig nynna, sjunga kan jag inte.

2. Sommaren 1999 lärde jag mig cykla enhjuling med en border terrier hund hack i häl.
Tack vare min gamla gympakompis Malin lärde jag mig under ett par eftermiddagar cykla på hennes enhjuling. Det är fantastiskt vad fort man lär sig med ett hundskrälle hack i häl hur litet det än är.

3. På våren i åttonde klass hällde jag laxeringsmedel i minestronesoppan i skolmatsalen.
Av någon underlig anledning tog jag del av Alex Nereps upptåg en helt vanlig dag i skolan. Jag hamnade ensam vid soppan med en flaska laxeringsmedel i handen. För att lugna Bea och er andra lite kan jag erkänna att det inte slank ner så mycket mer än några små skedar och därmed (tyvärr) inte fick någon effekt överhuvudtaget. Och Louise, den möjligheten du nämnde om att jag kan ha varit besatt av onda andar var kanske sann..eller så kallas det hemmafanny - ett britneyfan med blonda slingor, och Sammisfanny - som levde bättre upp till Faran-smeknamnet.

4. Under en period i mitt liv snusade jag regelbundet.
Snus. Det är bland det äckligaste jag vet. Det ser äckligt ut, luktar fruktansvärt illa, och ger dålig munhygien. I mina förvirrade ungdomsår har jag dock haft en och annan prilla under läppen. En och annan=två. Inte mer. Därmed är detta påstående falskt, jag skulle Aldrig snusa regelbundet.

5. Jag har brevväxlat med Kung Karl XVI Gustaf.
Jag var 8 år och han var 51. Jag funderade mycket på hur vår konung levde. Det största frågetecknet var kronan, hade han på sig den hela dagarna i slottet? Så jag skickade ett brev och fick svar (för er som undrar bär han nästan aldrig krona, bara under kröningsceremonin). Visserligen var svaret skrivet av hans sekreterare, men det var undertecknat av Kung Karl XVI Gustaf och jag fick även ett mycket tjusigt foto på honom. Så vi växlade faktiskt brev, om så bara en gång..

Den enda som gissade rätt befinner sig ända på andra sidan Atlanten! Grattis BEA! Om du skriver din mailadress någonstans så dimper det ner något roligt i din inkorg snart ska du se;)

Till er andra tappra gissare som hamnade på andra plats skänker jag några fina tankar så ni inte blir för deprimerade över förlusten.

bortbortbort!

De senaste dagarna har jag följt några nya bloggar. De har allihopa haft en slags "utmaning" för sig så jag blev väldigt sugen att joina dem. Jag vann till och med en bok från den ena bloggen, dock av medlidande eftersom jag stupade på mållinjen, men ändå en bok som dimper ner i brevlådan snart!!

Det går hursomhelst till så att jag nedan har skrivit 5 påståenden om mig varav alla är sanna utom ett, endast ett är alltså falskt. Din uppgift är att gissa vilket. (gissa genom att kommentera)

- Så vilken ska Bortbortbort?

1. Iförd tomtedräkt har jag tillsammans med två andra stackare sjungit inför en publik på över 200 personer, inklusive ett antal nunnor.

2. Sommaren 1999 lärde jag mig cykla enhjuling med en border terrier hund hack i häl.

3. På våren i åttonde klass hällde jag laxeringsmedel i minestronesoppan i skolmatsalen.

4. Under en period i mitt liv snusade jag regelbundet.

5. Jag har brevväxlat med Kung Karl XVI Gustaf.


Jag kan tyvärr inte skicka någon bok till den som gissar rätt, men jag kan skicka något annat kul om ni skriver er mailadress.

Lycka till;)

yogafilosofi

Be humble. Be patient. Do not try to be big, but be small, until you almost become a nothing, which is better for you than to be a large thing in the world, a cynosure (rättesnöre, blickfång) of all eyes. There is hope, and so be always confident that you will get what you need. Always remember three things: 
  1. Be clear to what you want;
  2. Be sure that you will get what you want; do not be hesitant. Assert: 'Yes, I am certainly going to get it', and
  3. Start with that effort just now. Do not say 'tomorrow'. 'Everything is clear to me now, and I shall start at it.'
If these three maxims (levnadsregler) are before you as your guiding lights, you will succeed always, and with everything.  

henrik och eddie fight

Det som började som lite smågnabb på julafton 2005 kommer sluta i tredje världskriget.
henrik och eddie fight
Knappast om man sitter där jag sitter just nu. Då hör man nämligen dessa två sjunga och spela hej vilt med varandra. Edz delar med sig av olika skrattvarianter till hela grannskapets förtjusning. Jag har minst lika roligt som dem bara genom att lyssna genom väggen.

håltimme

Mina närmsta vänner är på musikalrep så jag har till och från spenderat en otroligt lång håltimme med Rasmus och Chloe. Det inkluderade följande events och kommentarer (Rasmus stod för de flesta..):

- En osmaklig videotitt. Äckelmagade bör inte titta.
Rasmus kommentar: "jag har aldrig haft problem med analsex"

- Förgäves försökte de övertyga mig om att kungaparet varit otrogna massor av gånger.
Rasmus: "Jag skulle inte banga en sekund å Kungen"
Chloe: "Och Drottningen åker till Brasilien för att lyfta sig och tar några pojkar under tiden"
Det tänker jag då rakt inte tro på. Kungaparet är ju kungaparet!

- Rasmus: "hur trodde ni jag skulle klara mig i den här skolan utan att smöra. Jag menar, jag är inte smart och jag luktar illa."

- Efter mycket övertalning, ett besök på Rasmus blogg. Den är så oväntad som bara möjligt. Bögig, för att använda hans egen beskrivning.

Och mycket annat nöje som jag inte minns för tillfället..(aka subskriberat)


smått och gott innan det stora avslöjandet

Ikväll har min storebror startat en blogg. Henrik Bartholomeus Frisk heter han och detta är ett foto på honom sommaren 2003 när han var 17 år gammal och såg ut som en ängel.
bartholomeus

Här är min själsfrände Erik. Den jävulen har tatuerat sig. Jag stöttar honom i alla val han gör. Men jag gillar det inte. Punkt.
eriks tatuering

Årets julafton var lite annorlunda för mormor och morfar var bortresta så den traditionella jullunchen hos dem blev inte av. Vi hade då några timmar att bränna innan tomten skulle komma. Så vi gick till kyrkogården. Till gravarna. Här sitter min storasyster Louise, mamma och jag vid mammas släkts grav. Den är helt enorm.
gravbild

Julafton igen. Återigen är det jag och Louise som posar inför kameran.
jag och lisen

Det var allt för detta inlägg..men om några minuter kommer ett nytt som är betydligt mer intressant..sexuellt.

det är här man ska vara fyndig. men jag måste inte det.

idag känner jag mig måttligt glad. ungefär så här:













här skulle jag ha en bild på mig när jag är måttligt glad. men jag är överglad på alla foton så det blir tomt istället. mer effektfullt kanske.

nu Måste jag skriva loggbok. Måste måste måste. orka sammanfatta de senaste åtta månaderna. men - för att överkonsumera ordet måste - måste man så måste man.

inte mycket intressant

idag har jag inte gjort ett skit av allt jag borde ha gjort, allt jag hade planerat att göra. Men så har alla dagar varit det här lovet så jag börjar vänja mig nu. My ass! Ååångest och stress är resultatet av ett jullov av uppskjutningar. Tyvärr inte med Fuglesang till rymden, utan bara plugg..

Min mamma är mästaren på att prata med sig själv. Hälften av allt som kommer över hennes läppar är inte ämnat för omvärlden att notera och jag har äntligen lärt mig när man ska lyssna och när man kan strunta i det. 

"Du borde skaffa en korrekturläsare" sa just min bror. No way ho say! Det blir bara lätt fel när man skriver fort. så förlåt för de små stavfel som förekommer ibland. Jag vet hur man stavar men kan inte rå för de misstag mina fumliga fingertoppar gör ibland.

7/1 2007

Några roliga saker som jag noterat detta dygn:

* På google finns en knapp: "Jag har tur", söker man på nåt och trycker där så hamnar man direkt på den sidan som genom en vanlig sökning skulle legat högst upp på träfflistan. Skriv 'miserable failure' och sök på "jag har tur"-knappen. Då hamnar man direkt hos
President George Bush. Humor.

* Christmas cup såg jag precis..det var roligt=)=) väldigt väldigt duktiga dansare..

* En annan sak jag såg ikväll var en fruktansvärt tragisk film. "it's all gone pete tong". Jag och Lizzie begav oss till videobutiken för att hyra en skräckis, men eftersom hon redan har sett alla, gick vi därifrån med vad vi trodde var en komedi. Det var det då rakt inte. Handlar om en kille som är en grym Dj, kändis och allt. Så blir han döv. Vilket helvete. Det var knappast en komedi, nästan som en dokumentär. Se den inte.

* Godis är syndigt gott.

* Det sista OC avsnittet någonsin sänds i USA den 22:a mars. Det blir svårt att leva utan några nya avsnitt, men som tur är finns ju dvd. phew!

* "Jag har tur"-knappen igen. Söker man på 'waffles'  och trycker på den knappen hamnar man direkt på John Kerrys hemsida. Också humor.

siffror

På nyårsafton var det 100 dagar till min 18-års dag. på något sätt är det lite häftigare än om det hade varit 92. 99 hade iofs också varit lite tufft. och 101 också, för då skulle man ju kunna säga att  det den 1:a januari är 100 dagar kvar.  Bara siffror alltsammans, och egentligen är alla lika häftiga, eller ohäftiga för den som känner så. Men jag tycker om siffror. Det vet nog dom flesta som vet något om mig.

Vänskapliga tal är två heltal som är relaterade till varandra på så sätt att summan av det ena talets delare är lika med det andra talet och vice versa. Enheten räknas som en delare men inte talet självt. Ett sådant par är (220, 284); eftersom delarna till 220 är 1, 2, 4, 5, 10, 11, 20, 22, 44, 55 och 110, för vilka summan är 284; och delarna till 284 är 1, 2, 4, 71, och 142, för vilka summan är 220. Vänskapliga tal var kända av pythagoreerna, vilka tillskrev dem många mystiska egenskaper.

Sånt här tycker jag är roligt. Lite häftigt är det väl ändå, att det finns tal som funkar så.


Följande förklaring till ovanstående är dock rena grekiskan för mig:

En generell formel för att skapa dessa tal upptäcktes runt 850 av Thabit ibn Qurra (826-901): om

p = 3 · 2n-1 - 1,
q = 3 · 2n - 1,
r = 9 · 22n-1 - 1,

där n > 1 är ett heltal och p, q, och r är primtal, då är 2npq och 2nr ett par vänskapliga tal. Denna formel ger de vänskapliga paren (220, 284), (17 296, 18 416) och (9 363 584, 9 437 056). Paret (6232, 6368) är vänskapligt, men kan inte härledas med denna formel.

Någon som har lust att förklara?


faran=cocker spaniel??

Jag gjorde ett litet och ganska oskydligt hundtest. Döm själva om det var träffande.

Vilken hund är du?

cockerspaniel
Cocker Spaniel
Cocker spanieln är en av världens mest uppskattade och populära hundraser. Det är en sportig och aktiv sällskapshund som passar bra i de flesta familjer. Den är robust, snäll och barnvänlig men kan också vara något egensinnig. en det är också en ras med ganska stor arbetsvilja, energi och livsglädje så den rekommenderas helst till familjer som är lika aktiva som hunden själv. Rasens särprägel kan väl beskrivas att vara dess utpräglade sociala och livliga väsen. Det är en hund som alltid följer sin ägare med stor hängivenhet och glädje. Dessutom har den en enorm aptit på livet och de flesta ägare kommer att upptäcka att den har lika stor aptit på mat! Detta är en ras man måste vakta annars äter den sig lätt till en övervikt. Cocker spanieln har också ett stort behov av kroppskontakt och närhet.

våren 2007

colosseum

25-28/1 ROM

eiffeltornet

8-11/2 PARIS

big ben

23-27/5 LONDON

Och sen Kroatien
Och sen Cannes

Och däremellen studenten och kuhlershower

Det här blir en bra vår. utan tvekan.


längtan hit och längtan dit

varför ska man jämt längta till någonting? varför inte bara vara nöjd med den situation man befinner sig i just nu? ibland kan den vara rent åt helvete, då får man förstås längta. men för min och många andras del är den oftast inte så pjåkig. alla tunnlar har har en ände, annars vore det inte en tunnel utan en brunn/kon eller kanske ett provrör. Så när man är i en väldigt mörk tunnel utan belysning, gäller det att se ljuset i slutet. för även om det är väldigt litet så finns det.

Just nu är jag på landet i Skåne, men jag längtar till landet på Gotland. (otacksamma unge). Dessutom längtar jag till New York, vilken sjuhelvetes häftig stad det är. Men mer ändå längtar jag till Paris, där har jag gömt mitt hjärta. I februari ska jag dit och leta upp det för att umgås ett par dagar, sen gömmer jag det på nytt i den fantastiska staden och hälsar på igen nästa vår (senast!).

Eller så är hela livet en tunnel. Ibland är vägen kurvig och skakig och ibland är belysningen trasig, men ljuset finns alltid längre fram att längta till.

harry fick vänta

(det här skrev jag igår den 4:e men glömde publicera=P)

mamma ockuperar teven.

under tiden kan jag föreviga hur jag spenderade de sista dagarna på år 2006. mamma och pappa var nämligen inte hemma. bara jag och min bror. aaaaaah i like it.

Onsdag 27/12
mamma och pappa är fortfarande hemma. Åre-resan med Anna är inställd. fan va synd verkligen, har inte varit i Åre sen ja hade jazzbyxor och kjol när jag gick på disco, har en känsla av att nyårspartajandet i Åre är roligt. Damn. Jahaja, jag sov iaf hos Mimp denna kväll och fick en mycket speciell ansiktsmassage, snarare örsnibbsmassage. Vi kan jämt skratta så mycket, god i love u mimp!

Torsdag 28/12
jobb jobb jobb. var på jobbet ganska tidigt och hade ganska tråkigt. vid 11 kom en kollega så jag slapp vara helt själv denna dag. Dessutom fick jag välsignelse vad gäller radio på datorn så det var inte dödstyst när vi var så få. Mamma, pappa och Andréa åkte till Skåne på morgonen och med huset för mig själv bokade jag en date till kvällen. Pasta+öl+vouge+disney=date på nr 1. Ja tänk vad trevligt man kan ha med någon man inte träffat på ett år och egentligen inte känner överhuvudtaget.

Fredag 29/12
Nattens bravader orsakade en viss morgontrötthet så jag begav mig inte till kontoret förrän vid 13, men sedan var det jobb jobb och åter jobb. Då var vi dock hela 4 tappra kollegor. my god! fullpackat. inte direkt. Sist kvar vid 19.00 drog jag mig hemmåt och bjöd in Gustav till kladdkakebak och filmkväll. Vi kollade först på filmen från min klassresa i sexan (känns som jag redan skrivit det här en gång..) Sedan kom eddie och nostaglikollade på Dantes Peak. En utomordentligt spännande film som vi såg varannan vecka när vi var små. och den håller än.

Lördag 30/12
Äntligen helg! = inget jobb aaaah. Men en lördag går att fylla ändå. Täby Centrum kan man inte gå  fram och tillbaka genom för få gånger. Ja skulle bara dit för att piffa till nyårsblåsan, hitta accessoarer, men ve man inte vilken färg sidenbandet ska vara kan man tveka länge och gå fram och tillbaka till två affärer som ligger i varsin ända av centrumet väldigt många gånger. Väl hemma fick jag i alla fall godkänt av Henrik och Erik, tack. Sedan övertalade jag Emelie att fullfölja sina impulser och komma över på Harry Potter kväll. Aaaah honom kan vi inte få för lite av. Efter en lång diskussion om alla filmernas för- och nackdelar bestämde vi oss till slut för att se ettan, De Vises Sten, det var lääääänge sen. Henrik och Erik försåg oss med fruktsallad som innehöll en väldigt lustig frukt. På utsidan var den brun och hårig medan insidan var vit och konsistensen påminde om ett öga, eller kanske äggvita. Den smakade iaf inte så mycket utan var mest ett spännande inslag. Jag och Emelie spenderade en stor del av kvällen till att diskutera hur annorlunda den femte boken är och hur spännande det blir när filmen kommer! Vi måste läsa om den innan premiären..Etta vara Harry Potter besatta. Me likey.

Soundtracket till dessa dagar är utan tvekan Beyoncé - B'Day och Magic Numbers - Those the Brokes.
Beyoncé - Freakum Dress är ett hett tips.


pust och frust

vad i hela fridens namn har jag gjort idag.
Jag har besökt Ales stenar. hahaha. Det var inga dåliga rackare inte. På sommaren går det busslaster med turister dit, men min familj går dit nu istället när det duggregnar och blåser storm. De 200 meterna från bilen kändes som 200 mil tack vare vinden. Nedvägen var däremot säkert bara 10 meter.

Här finns lite att läsa om Ales stenar om någon är intresserad, vilket förmodligen ingen är, annars kortfattat:
- Ales stenar är Sveriges största skeppssättning: 67 meter lång och 19 meter bred. 
- Det uppfördes troligen för mellan 1000 och 1500 år sedan, under yngre järnåldern.
- Stenraderna formar konturerna av ett skepp - en skeppssättning på arkeologispråk.
- Monumentet på gränsen mellan himmel, jord och hav kittlar onekligen vår fantasi. Vilka riter kan forntidens folk ha utfört här? Vilka riter utför vi själva uppe på åsen?

jaa visst är det spännande. nej inte särskilt. men det var ganska mäktigt att stå högst uppe på den där åsen när det blåste så mycket att man inte vågade hoppa av rädsla att fångas av vinden och flyga iväg. (madicken med sitt paraply hade nog gjort det) Och på havet nedanför slog vågorna högt över kajen. Gräsytan innanför skeppsättningen var prickig av jordhögar som sorkarna luckrat upp, precis som i disneyfilmerna. Och pappa mötte Kurt Wallander, aka Rolf Lassgård.

Sen kom jag på att vi skulle laga pannkakor till middag. mums. Men ojj då vi har inget mjöl hemma och affären stängde för en timme sen. Jahaja då får vi väl baka på rågmjöl skrattade pappa och fixa till någon slags pannkakssmet. Lillasystern är mjölkallergiker så den var ganska annorlunda: ägg, pyttelite vetemjöl, ganska mycket rågmjöl, rice dream, Imat, och liiiiite salt. Jo visst blev det pannkakor, och vi stekte bacon till så det blev en riktig bonnmiddag. Mycket nyttigare sa mamma glatt och var nöjd. perfekt.

Nu ska jag och min lillasyster tillfredsställa vår passion till Harry Potter. Andra filmen ska rulla.

pust och frust

Skaunää

Idag var vi på utflykt till Ystad. weeei. Det är väldigt likt Visby och faller därmed min familj alldeles utmärkt i smaken. Jag mamma och Andréa började på H&M, landets tråkigast btw, men jag hittade iaf någon slags jacka som jag provade. Vände och vred på mig i spegeln när en tant, typisk farmor, började kommentera andra människor runt omkring och försöka snacka skit om dem med mig. Fyllo tänkte jag och nickade nonchalant till svar i hopp om att bli lämna ifred. Tanten går till slut förbi mig och stannar tvärt framför en något yngre tjej. "- nej men ojj jag blandade ihop den här söta tösen med dig", får hon ur sig och drar iväg med sitt barnbarn. Hon hade ju bara blandat ihop mig med en annan tjej. Jag kände mig lite lagom dum som va så "nonchig" och faktiskt tog för givet att hon var berusad eller något när hon snacka med mig om allt mellan himmel och jord. dumma jag.
Min farmor har Alzheimers. Hon kan fråga samma sak tre gånger inom loppet av 3 minuter. Häromdagen trodde hon att hon var 44 år " - ... nej det kan ju inte stämma, jag måste vara 54." Hon är 78. Dessutom har hon gula fläcken så hon ser nästan ingenting. Hon har oftast ingen aning om vem hon pratar med.

Min 7-åriga kusin Samuel var här med sin mamma och hälsade på igår. De bor i Göteborg och han har föstås skaffat sig lite dialekt som resten av den stockholmskatalande släkten har myket roligt åt. Han är otroligt smart, grym på monopol bland annat. Tänk en liten sjuåring som förklarar för en 13-åring hur hon ska gör när hon är pank " - du ska lissom 'anteckna' dina gator, vänd på dom så hääär, då så får du lite pengar, men då kan du inte få någon hyra fösstås." Det är min kusin. Han kläckte även ur sig en mindre genomtänkt men betydligt mer roande mening. Vi tittade på Harry Potter (aldrig mer dubbat:S) när han plötsligt sa: " - Men asså mamma, vaffö ä han Harry mä egentligen?".
Jaa du det kan man fråga sig, vore inte Harry Potter-filmerna bättre utan Harry Potter? eller?

idag är en trött dag. jag och eddie enades om att vi säkert somnar varannan sekund.

mail från stadsbiblioteket:
"Du har lån som håller på att gå ut. 2007-01-04"
fuck it. jag kan inte lämna tillbaka nån jävla bok, jag är i skåne. idioter.

Det har varit lite dåligt på bloggfronten den senaste veckan så nyår har jag glömt rapportera om. Trerätters middag hos Amis som åtta sprudlande nyårssnygga brudar fixade tillsammans. Kvällens delikata meny går att hitta på
Amis blogg. Där finns även diverse bilder från kvällens äventyr. Så där 23.45 fick vi såklart väldigt bråttom ut. Vi gick snabb som attan till Eriksbergsgatan, halvsprang upp till 6:e våningen för att skåla in det nya året på en balkong. Jag, Elisabeth, Amis och Maria delade på ett champagneglas hah=P bättre än inget iaf. Det bar av hemmåt förvånansvärt tidigt, men bristen på taxibilar tredubblade den vanliga hemfärdstiden från östra till djhlm. På trappan väntade en mycket trevlig överraskning. Okej det var ingen överraskning, men det lät roligare att skriva så. Det var däremot mer uppskattat än vad formuleringen skvallrade om. hemligt? inte fan vet jag. det är lite som ett kinderägg.

nä nu ska ja för tusan lägga klart pusslet. min pappa och jag är de enda i familjen som har tålamod nog att ge oss på ett 1000-bitars pussel varje jul. I år har vi nästan lagt två. tönt. haha det trivs jag med.

pappa sticker upp huvudet ur tidningen: - Det blir en fjärde Indiana Jones film.
mamma: - Vilken tur, det hade ju vait sorgligt annars.
pappa: - Ja dom kan man inte få för få av.
Fanny: - Det var på tiden.
absolut. inte.

jag längtar till i soooooooooooooooommmar. Då ska jag visa Skillinge var skåpet ska stå. haha.

pusseltime....

hits